En del mennesker lider svært under det at de svetter ekstremt mye under armene eller i hendene og har av den grunn et stort sosialt handicap. Noen må for eksempel skifte klær mange ganger pr dag, mens andre igjen ikke tør hilse normalt på andre pga at hendene er kliss våte av svette.

Det finnes nå en effektiv behandling for dette:

Håndsvette kan behandles med injeksjoner med ett protein som etter at det er satt godt med bedøvelse, settes inn i håndflatene etter et spesielt mønster. Dessverre må behandlingen gjentas etter 7-12 mnd. Imidlertid har de fleste et helt normalt liv i denne perioden.

Effekten kommer etter noen få dager og kan samtidig gi en kort forbigående svakhet i hendene. Hos noen virker behandlingen så bra at det faktisk må tilføres fuktighet i form av en god håndkrem. Svetting i armhulene kan også behandles på samme måten. Dessverre må denne behandlingen gjentas regelmessig, og det kan da bli dyrt over tid. Vi har derfor funnet ut at denne lidelsen kan behandles en gang for alle med et forholdsvis ukomplisert og tilnærmet smertefritt kirurgisk inngrep. Man benytter da fettsugingsutstyret og fjerner det meste av svettekjertlene i de plagsomme områdene. Svettingen blir da helt normal og man kan fungere normalt sosialt. Du må imidlertid regne med å bli forholdsvis blå og hoven i 3-4 uker etter inngrepet. NB! Alle priser er inkl. MVA.

 

Fjerning av svettekjertler i armhuler med exisjon og plastikk kr 12 500
Fjerning av svettekjertler vha fettsugingsteknikk kr 12 500
Svettebehandling (hyperhidrose) kr 6 500