Bukplastikk

Fettansamling i mageregionen kan fjernes ved fettsuging alene med godt resultat dersom det er god elastisitet i huden. Foreligger det mye løs hud eller såkalt hengebuk, er fettsuging alene ikke tilstrekkelig behandling. Man må da i tillegg gjøre en oppstramming av magehuden, en såkalt bukplastikk. Hos noen kvinner er dessuten de to delene av magemusklene sprengt, eller tøyd fra hverandre i løpet av graviditeter, og hos disse vil det kunne være nødvendig å reparere dette ved å sy sammen de to muskelbukene. Det er flere forhold som kan virke inn på magens fasong.

Hos de fleste vil fettmengden både i underhuden og rundt innvollene kunne reduseres ved slanking og / eller mosjon. Magemusklene vil likeledes kunne oppstrammes ved hjelp av systematisk trening. Løs og overflødig hud kan man imidlertid dessverre ikke verken slanke eller trene bort. Diverse vidunderkurer har heller ingen effekt, det eneste som hjelper er en kirurgisk behandling hvor man fjerner den overflødig huden. Ofte vil man samtidig med dette, suge bort uønsket fett som er vanskelig å slanke bort. Hos enkelte vil vi dessuten stramme inn utsprengte magemuskler (kfr. ovenstående). Snittet ved bukplastikk legges like over kjønnsbehåringen (bikini snitt) slik at arret ikke blir synlig dersom man har på seg bikini eller liten truse. I blant foreligger det løs hud kun under navlen og i slike tilfeller er det nok å fjerne denne huden uten å lage nytt hull for navlen (såkalt liten bukplastikk). Denne operasjonen kan ofte utføres i lokalbedøvelse. Full bukplastikk er nødvendig dersom det foreligger løs eller overflødig hud også ovenfor navlen. Hudsnittet legges på samme sted som ved liten bukplastikk, men områder hvor huden løsnes er mye større (helt opp til de nederste ribbena). Videre er det nødvendig å lage nytt hull for navlen etter at den gjenværende huden er strammet opp. Også ved full bukplastikk er det vanlig å kombinere denne med fettsuging. Full bukplastikk utføres hos oss som regel i epiduralbedøvelse eller i full narkose. Bukplastikk er ingen slankemetode. Pasienter som har overvekt av betydning, bør derfor slanke seg før en slik operasjon. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner i betydlig grad og gjør også resultatet av operasjonen dårligere. Etter operasjonen vil det alltid være stramming i såret. Arret vil nesten alltid bli noe stygt til å begynne med på grunn av strammingen, men dette vil som regel bedre seg med tiden. Følelsen i huden over snittet vil bli nedsatt etter operasjonen. I løpet av 6mnd tid vil imidlertid det meste av følelsen komme tilbake hos de fleste pasientene. Pasienter som har gjennomgått full bukplastikk bør de første dagene stort sett holde sengen. Som regel vil man trenge hjelp til barnepass og husarbeid den først uken, samt sykemelding 2-4 uker. Innen man kan gjenoppta tungt fysisk arbeid, vil det gå ca 3-4 uker. Det er vanlig å ha sårsmerter, sprengfølelse og følelse av mørbankethet de første 2-3 dagene etter operasjonen. Du vil også være hoven og føle deg stinn, men dette vil gradvis gå tilbake. Følsomheten i det berørte området vil etter operasjonen være forandret eller nedsatt, eller du vil føle nummenhet. Dette er forbigående og normalt.

NB! Alle priser er inkl. MVA.

Liten bukplastikk kr 28 000
Liten bukplastikk + liposculpture under navlen kr 37 500
Liten bukplastikk + liposculpture hele mage kr 40 000
Full bukplastikk inkl liposculpture, evt sutur av muskeldiastase og kompresjonsplagg til bruk etterpå (gjøres i epidural) kr 57 000